Δομή Επιλογής - Απλές ασκήσεις 1


1) Ένα βιβλιοπωλείο πουλάει βιβλία με 6% ΦΠΑ και όλα τα υπόλοιπα είδη με 23%. Τα βιβλία έχουν κωδικό 1. Να γραφεί αλγόριθμος που να διαβάζει τον κωδικό και το κόστος του προϊόντος που αγόρασε κάποιος πελάτης και να εμφανίζει τι πρέπει να πληρώσει ο πελάτης προσθέτοντας ΦΠΑ.

2) Να γραφεί αλγόριθμος με την μορφή ψευδογλώσσας που  να ζητάει τον μισθό ενός υπαλλήλου και του εμφανίζει μήνυμα « Υψηλός μισθός » αν ξεπερνάει το ποσό των 1000€ και « Χαμηλός μισθός» σε διαφορετική περίπτωση. 

3) Ένα Video Club προσφέρει δύο διαφορετικούς τρόπους ενοικίασης των κασετών.
-1ος: Εγγραφή 30€ και κάθε κασέτα 1 €
-2ος: 1,5 € η κασέτα χωρίς εγγραφή.

Να γίνει αλγόριθμος που θα διαβάζει πόσες κασέτες σκοπεύει κάποιος να νοικιάσει και θα εμφανίζει με ποιον από τους δύο τρόπους συμφέρει να τις πάρει.

4) Μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων χρεώνει την πρώτη ημέρα ενοικίασης προς 50 € και κάθε επόμενη ημέρα μέχρι και την 10η προς 25 €. Όμως, αν ένα αυτοκίνητο νοικιαστεί για περισσότερες από 10 ημέρες, τότε θα χρεωθεί όλες τις ημέρες προς 30 € την ημέρα. Να γραφεί αλγόριθμος που να ρωτά τις ημέρες που ενοικιάσθηκε ένα αυτοκίνητο. Έπειτα να εμφανίζει στην οθόνη τη χρέωσή του.


Σχόλια